Chung Shim succesvol op het TTF Dutch Open toernooi


Op zaterdag 22 juni jl. kwamen 185 sporters uit binnen- en buitenland bij elkaar om deel te nemen aan het TTF Dutch Open Tang Soo Do toernooi dat gehouden werd in Harlingen. Ook van de Franeker Tang Soo Do School Chung Shim deden er 3 deelnemers mee. Met veel plezier werd er serieus gestreden in verschillende categorieën van deze vorm van Koreaans Karate.

Bij het onderdeel loopvormen werd KSN Linda Ploeg 2e in de categorie dames Zwarte Band. Het was een grote poule en het niveau lag erg hoog. Het was dan ook een knappe prestatie om zilver in de wacht te slepen.

In de categorie breektesten heren Zwarte Band werd KSN Erwin Tietema verdiend 2e. Hij liet de competitie achter zich toen hij de planken brak met 3 hele mooie originele technieken. Goed voor zilver!

Het debuut was voor de 8-jarige Jari van Assen uit Franeker. Hij liet een mooie loopvorm zien en het sparren ging prima. Bij de breektest ging het supergoed en Jari brak alle planken doormidden. Helaas voor Jari kreeg hij het niet voor elkaar om het podium te betreden, maar op zijn 4e prijs mag hij best trots zijn. Het was ten slotte de 1e keer dat Jari aan een toernooi meedeed.

Na de wedstrijd had Jari van Assen een meet ’n greet met Grootmeester John Trudgill uit Wales. Een eervol moment om kennis te maken met de oprichter van de TTF (Traditional Tang Soo Do Federation).

Jari is fanatiek bezig met trainen en Koreaans Karate heeft dan ook een positieve invloed op hem. Hij krijgt er meer zelfvertrouwen door en voelt zich mentaal veel sterker. Ben je ook nieuwsgierig geworden, dan ben je van harte welkom tijdens de training voor een proefles. De eerste 2 proeflessen zijn gratis.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *