Over Chung Shim

Chung Shim – Koreaans Karate

Chung Shim is de naam van onze Tang Soo Do school en staat voor evenwicht en balans. In ons dagelijks leven zijn we met veel verschillende dingen bezig. Soms gaan we naar school, werken we, hebben een gezin en/of doen we ook aan sport. Alles en iedereen verdient dan aandacht. Chung Shim is het vinden van evenwicht door middel van je lichaam, je leven, je werk en je sport onderling in balans te brengen.

De twee sterren staan voor de twee hoofdinstructeurs die Chung Shim opgericht hebben, Linda Ploeg en Erwin Tietema.

Traditional Tang Soo Do

 Als Tang Soo Do school zijn wij aangesloten bij de TTF (Traditional Tang Soo Do Federation) die onder leiding staat van Master Trudgill. Deze pleit ervoor om Tang Soo Do zo traditioneel mogelijk te beoefenen zoals dat in vroegere tijden werd gedaan.

Dit is de vertaling van Tang Soo Do in oosterse leestekens.

Dit is de band van de Master, het uiteindelijke doel van elke Tang Soo Do beoefenaar.

Dit is de vlag van het land van herkomst waar Traditional Tang Soo Do ontstaan is; Korea. Het Yin-Yang symbool staat voor tegenovergestelde maar elkaar aantrekkende of versterkende elementen. De elementen die rond het Yin-Yang Symbool staan zijn de vier trigrammen: hemel, aarde, vuur en water. Dit zijn ook tegenovergestelde elementen die elkaar wel nodig hebben en aanvullen.
De Koreaanse vlag sluit dus mooi aan op ons school embleem.

De kraanvogel is het symbool van balans en evenwicht.
De Jin Do Hyung en Lo Hai Hyung zijn loopvormen welke gebaseerd zijn op de kraanvogel. In deze vormen is veelvuldig te zien hoe technieken uitgevoerd worden staande op 1 been.

Over Linda Ploeg

Mijn naam is Linda Ploeg en ben 3eDan instructeur van Chung Shim.

In 1991 ben ik begonnen met Tang Soo Do bij Sportschool Bartels in Harlingen. Kort daarna werd de Tang Soo Do school overgenomen door Paul Pander en heeft toen Tang Soo Do Shi Sun opgericht in Harlingen. Daar trainde ik jaren lang met veel plezier en met een leuke groep. In 1995 had ik de eer om voor de zwarte band examen te doen en in 1998 heb ik mijn  2e Dan gehaald. In die tijd heb ik aan diverse groepen lesgegeven in Franeker. Met veel toewijding aan de vechtkunst heb ik zwarte banders opgeleid. Ik ben daar super trots op. Ook deed ik diverse keren mee aan Europese en zelfs 4x aan de wereld kampioenschappen. Het jureren op de WK was voor mij dan ook een hele eer, zelfs nog waardevoller dan de prijzen die ik in de wacht  mocht slepen. Na een tijd er tussenuit te zijn geweest heb ik het trainen bij Shi Sun weer opgepakt onder leiding van Master Ronald Pander. Hij heeft mij verder begeleid en na het examen in mei 2018 mocht ik tijdens een toernooi de 3eDan in ontvangst nemen. Ik vind Tang Soo Do een goede manier om in balans te blijven en de vechtkunst is geschikt voor jong en oud. Mijn doel is om veel mensen te motiveren om met veel plezier en een mooie groep te gaan sporten en wie weet opnieuw zwarte banders Tang Soo Do op te leiden

Over Erwin Tietema

Mijn naam is Erwin R. Tietema en ik ben 3deDan instructeur van Chung Shim.

Ik ben mijn Tang Soo Do carriere begonnen in 1996 bij Tang Soo Do school Shi Sun in Franeker bij Olaf Tuinder en Linda Ploeg. Vanaf mijn rode band periode heb ik geassisteerd bij de jeugd groep van Shi Sun en ook bij de lessen van High Five Tang Soo Do die destijds een locatie had in St. Annaparochie. In 2001 heb ik mijn zwarte band behaald en heb de kans gekregen om bij High Five Tang Soo Do zelfstandig les te gaan geven. In 2002 heb ik mijn instructeur diploma behaald en heb tijdens de lessen bij Shi Sun veel les mogen geven aan volwassenen. Mijn 2deDan heb ik in 2004 behaald en ik ben in 2007 gestopt bij High Five Tang Soo Do na 6 geweldige jaren les te hebben gegeven.

In de jaren erna ben ik 3 jaar gestopt maar de Tang Soo Do spirit begon weer te kriebelen en na twee jaar getraind te hebben vonden we dit het moment om een stap verder te gaan en zelf een Tang Soo Do school te beginnen.

Na jaren van intensief trainen heb ik in december examen gedaan voor de 3e Dan Black Belt. In februari 2019 heb ik met trots mijn 3e Dan uitgereikt gekregen.

Reacties zijn gesloten.