Chung Shim geeft demonstraties Koreaans Karate tijdens de AD 2018.

Tijdens de Agrarische Dagen op 22 september as. geeft de Tang Soo Do school Chung Shim demonstraties op de Breedeplaats midden in hartje Franeker.

Tang Soo Do is een verdedigingskunst uit Korea die al eeuwen oud is. Men leerde vroeger om zichzelf en zijn bezittingen te verdedigden tegen gevaar van buitenaf. Gelukkig is de wereld nu een stuk veiliger geworden, maar de tradities van de vechtkunst zijn gebleven. Tang Soo Do is daar een goed voorbeeld van.

Men leert door te trainen diverse aspecten van de traditionele vorm van Tang Soo Do, te weten hand- en beentechnieken (verdediging / aanval), loopvormen, zelfverdediging, wapens en sparring. Niet alleen wordt je er lichamelijk sterker van maar ook geestelijk. Je traint om meer zelfvertrouwen te krijgen, krachtiger en leniger te worden. Ook als je je conditie wil verbeteren is deze vorm van karate aan te bevelen. Tang Soo Do is geschikt voor iedereen die graag aan sport wil doen maar nog niet zeker weet welke sport. Een ieder oefent op zijn of haar eigen niveau, ongeacht ervaring en/of lichamelijke beperking.

De instructeurs Erwin Tietema (2e Dan zwarte band) en Linda Ploeg (3e Dan zwarte band) hebben een flinke dosis ervaring opgedaan in het verleden en hebben zelf jarenlang lesgegeven in resp. Sint Annaparochie en Franeker. Ook hebben ze leerlingen opgeleid tot zwarte band!

Met medewerking van de leden van de Tang Soo Do school Shi Sun uit Harlingen, Tang Soo Do school High Five en Tang Soo Do school Samjoko uit Leeuwarden en Tang Soo Drachten maken ze er een spectaculaire show van. Ook al heb je niets met karate is het de moeite waard om hier naar te kijken.

Tussen 11.00 – 12.00 uur en 13.00 – 14.00 worden en demonstraties gehouden!

Check ook onze Facebook pagina.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *